Welkom

Midden in de Vlaamse Ardennen ligt De Schapenmelkerij. Rondom graast een kudde Belgische Melkschapen. Al is onze boerderij niet groot, ze beschikt over een aantal troeven die haar uniek maken en ervoor zorgen dat het er goed toeven is.


Van de schapenmelk maken we de heerlijke schapenkaas Brebis de Brakel. Ook andere zuivelproducten zoals yoghurt op basis van schapenmelk kan je bij ons verkrijgen.


Wie zelf wil starten met kaas maken, kan onze starterscursus professioneel kaas maken volgen.


De werkzaamheden op de boerderij vormen bovendien een ideaal kader voor wie het in het dagelijkse leven (even) moeilijk gaat. Als zorgboerderij bieden we de nodige ademruimte.

Bedrijf

Wij zijn een kleinschalig melkschapenbedrijf, met zorg voor mens en dier.


Zo werd bij de bouw van de stal veel aandacht besteed aan dierenwelzijn, voldoende lichtinval en frisse lucht.


We produceren zoveel mogelijk ons eigen dierenvoeder.  Wat we niet zelf telen, kopen we bij landbouwers uit de streek.


Ook duurzaamheid dragen we hoog in het vaandel.

Zo wordt onze woning grotendeels verwarmd door warmte die we terugwinnen uit de stalmest en is ons jaarlijks elektrisch gezinsverbruik nagenoeg volledig gedekt door de zonnepanelen op het dak van de stal.

Schapen

Onze kudde bestaat hoofdzakelijk uit schapen van het ras Belgisch melkschaap. Maar je vindt ook nog dieren die afstammen van Zwartbles schapen, wat maakt dat je een leuke bonte kudde ziet op de boerderij.


Met de kudde onderhouden we weides, boomgaarden of stukjes natuurgebied in en rond Brakel.Het Belgisch melkschaap is een zeldzaam ras. Met onze kudde dragen we ons steentje bij tot het in stand houden van dit mooie en nuttige ras

Zuivel

Op de boerderij wordt de vers gemolken schapenmelk verwerkt tot heerlijke zuivelproducten.


Er is onze vaste schapenkaas Brebis de Brakel, een erkend streekproduct van de Vlaamse Ardennen.

Over ons

Wij maken de beste yoghurt en kaas ter wereld !

Copyright © Alle rechten voorbehouden